Автор Тема: obuvki  (Прочитано 11220 пати)

Отсутен admin

• Администратор
  • Бебе
  • Пораки: 5
Одг: obuvki
« Одговори #75 на: 14:57:21, 26.09.2009 год. »

Boots meant for hiking trails.  Features such shoes are light weight that have Vibram soles, GriTex material (like GoreTex's properties), good water resistance and Corduri material used in their creation.

Колку време ќе бидат суви тоа ќе мора практично да го провериш, спреј за импрегнација не е на одмет  ;D

Отсутен raspo

• Бебе
  • *
  • Пораки: 3
Alpina Anapurna
« Одговори #76 на: 22:54:54, 26.10.2009 год. »
Zdravo,

Minatata godina kupiv cizmi Alpina Anapurna broj UK10, US10 1/2, FR44,5 ama nekako mi se smalija, pa bi sakal da gi prodadam i bi gi dal za 6000 denari. Obleceni se samo 3-4 pati minatata sezona bidejki gi kupiv na krajot od zimata, se gleda po niv deka se novi. Jas sum epten zadovolen od niv, i za tie pari epten bi gi preporacal.

Moze da se vidat na sleniov link:
http://www.alpina.si/en/izdelki/sport_08_09/trekking/mountaineering/?v=anapurna

imaat odlicen Vibram gjon:
http://www.vibram.com/index.php/us/SPORTS/RockClimbing/Products/Mountaineering/Vertige-Sole

Metalica

• Гостин
« Одговори #77 на: 14:06:36, 27.10.2009 год. »
koga da gi vidime,
Metalica 8)

Отсутен VirtualA

• Модератор без ресор
  • Јако момче
  • Пораки: 188
  • Hakuna Matata
« Одговори #78 на: 11:27:00, 26.02.2010 год. »
На следниов клип може да го видите цел производен процес, од почеток па до крајните тестирања на Планика и се што прават при изработка на нивните чевли.
Планика

Отсутен VirtualA

• Модератор без ресор
  • Јако момче
  • Пораки: 188
  • Hakuna Matata
« Одговори #79 на: 11:27:42, 26.02.2010 год. »
P.S.
Благодарам на zuno за линков  ::>>

Отсутен goran-abak

• Бебе
  • *
  • Пораки: 47
« Одговори #80 на: 23:38:01, 12.03.2010 год. »
pusti gi na pazar3 pobrgu ke gi dades mislam, ili veke mozda si gi pustal

Отсутен Nik_bt

• Бебе
  • *
  • Пораки: 7
« Одговори #81 на: 21:39:27, 20.07.2010 год. »
Здраво на сите! Сакама мислење ако може за новите мембрани на планика air-tex и воопшто за чизмите нивни, јас сум еден млад еве да речам планинар, не сум отишол од "Битолскиве" планини подалеку и не сум член на ниедно друштво ама секоја недела сум на планина, и еве дојде време да купувам опрема и по можност од тоа што е низ Битола, а најквалитетно што се нуди тука е планиката така ако може некој модел да ми предложите има еден нов Мангарт се вика ама го нема сеуште така да сотарите ке терам уште некое време ама од внатре се уништени се си има граница па и нозете колку можат да толерираат... позз ...//

Отсутен b_gegov

• Батка
  • Пораки: 252
  • Blagoj Gegov
« Одговори #82 на: 02:59:53, 21.07.2010 год. »
Имав пишано за една чизма Hi-tec Cascadia, уште не стигнав да ја испробам, ама за сега ми изгледа добра, ако не ти пречи да платиш едно 9500 за пар чизми (7000 се и плус ќе ти удрат едно 2500 за царина), не се лош избор, малку се големки (можно е затоа што порачав број 47), за некоја недела ќе им удрам едно разносување, па ќе кажам како поминав. Инаку, имаат e-vent мембрана, третирани со средство против влага, vibram ѓон и уште еден куп ствари кои и не ми значат толку.
All your children are addicts

Отсутен Nik_bt

• Бебе
  • *
  • Пораки: 7
« Одговори #83 на: 12:56:12, 21.07.2010 год. »
Па покрај големината ги видов на интернет не ме бендисуваат, инаку има нов модел планика мангарт за нив сум загреан ама сеуште ги нема кај нас а октомври дури ке стигнат и накај 10000мкд ке бидат ако не излези ништо дотогаш... искрено не знам кој пат да го фатам изгледа со старите ке останам многу мислења различни за иста работа оди ваму таму... позз

Отсутен b_gegov

• Батка
  • Пораки: 252
  • Blagoj Gegov
« Одговори #84 на: 15:52:44, 13.08.2010 год. »
Епа еве еден коментар за Hi-Tec чизмите. На прво носење се покажаа супер, без да предизвикаат жуљеви или нешто слично. Испуштаат влага доста добро, нозете ми беа прилично суви кога ги соблеков. Пробав да видам колку се водоотпорни, ама немаше толку многу реки во околината, така да само делумно се испитани. Според мене, вредеа за тие пари.
All your children are addicts