Автор Тема: mapa na patekata vodno - matka  (Прочитано 2416 пати)

Отсутен Pavle

• Бебе
  • *
  • Пораки: 3
mapa na patekata vodno - matka
« на: 15:23:06, 24.10.2009 год. »
Sum bil na nekoi od najvisokite planini vo Makedonija, no nikogas ne sum bil na turata Vodno - Matka. Bi sakal da iskoristam nekoj vikend za taa tura megutoa bi sakal dokolku nekoj ima bilo kakva informacija za patekata neka pise.

Blagodaram!!! :)

Отсутен Diviot

• Јако момче
  • Пораки: 144
  • Born to Be Wild
Одг: mapa na patekata vodno - matka
« Одговори #1 на: 20:22:52, 24.10.2009 год. »
што сакаш да знаеш конкретно ?
еве ти за почеток една слика колку да имаш у глобала претстава на патеката  :P

... ==>> Born To Be Wild ...

Отсутен Pavle

• Бебе
  • *
« Одговори #2 на: 20:31:57, 24.10.2009 год. »
FALA!!!

Znam deka mozelo da se skrsne nakaj seloto Sv. Petka (najverojatno toa e samo kriticno sto moze da vlijae da se utne patekata nakaj matka). Mozebi znaete kako bi mozel da ja prepoznaam "raskrsnicata" za da ne ja napravam taa greska i otidam vo Sv. Petka??

Отсутен Diviot

• Јако момче
  • Пораки: 144
  • Born to Be Wild
« Одговори #3 на: 21:57:54, 24.10.2009 год. »
ти koга ке дојдеш до котата 2 (тоа ти е орентационо над езерото треска) , како и да е се спушташ надоле и самиот пат те води малце лево кон света петка . тоа е таа крива линија на мапата во лево. значи има патека и се движиш во правец помеѓу селото и карпите над шишевски манастир . спуштањето е најголем дел по нискостеблест бор чеплес што и да е тоа се додека не дојдеш до ливадата. огромна рамна ливада каде што потоа ке треба да се насочиш десно и да се водиш кон карпите над матка . а за спуштање до свети Никола имаш 2 опции. едната е директ право по патот како што те води да се симнеш од карпата над манастирот а другата е малце кружеше од десна страна по порамна стаза.

ако нема магла сигурно се снаоѓаш  :::/
... ==>> Born To Be Wild ...

Отсутен Pavle

• Бебе
  • *
« Одговори #4 на: 15:49:00, 25.10.2009 год. »
FALA MNOGU!!!!

Отсутен koki_masle

• Бебе
  • *
  • Пораки: 11
« Одговори #5 на: 19:55:41, 04.02.2010 год. »
drugar ja ednas ja imam ideno ovaa staza ama so tocak i toas mi teknuva deka idev so decki so go imaat ideno toj teren mnogu i pak ja utnavme patekata taka da ja ne bi ti preporacal da ides sam ili bez nekoj so go znae skrsnuvanjeto poso nie togas se vrakajvme i toa mnoogu.