Автор Тема: Турно скии  (Прочитано 858 пати)

Отсутен dejan

• Бебе
  • *
  • Пораки: 14
Турно скии
« на: 10:18:53, 19.01.2010 год. »
Ako moze nekoj nesto da kaze za ovoj vid na skii i sport(ski mountaineering) da li gi ima vo MKD kade da se najdat i kogo bi kontaktiral, posto imam turno vezovi i kozi a nemam skii. Se imam kacuvano na Shapka (vrvot na zicarata ciripasina) i Nizo pole bitola cuvstvoto e prekrasno.

Odnapred blagodaram
Pozdrav Dejan

Отсутен Diviot

• Јако момче
  • Пораки: 144
  • Born to Be Wild
Одг: Турно скии
« Одговори #1 на: 10:56:02, 19.01.2010 год. »
продавници за турно скии и акцесорис во мкд НЕМА  :-[
ке треба да се прошеташ до Софија тамо има голем избор најнови модели на везови кондури скии, но да напоменам дека овој спорт и опрема се многу скапи. Види што модел на везови имаш, ако се постари како на пример силврета 404, можат да ти помогнат во тетово продавачите прекупците и клубовите за скијање.Бар мене така ме советуваа. А ако имаш нови везови ке си бараш и нови скии соодветни на нив
... ==>> Born To Be Wild ...

Отсутен dejan

• Бебе
  • *
  • Пораки: 14
« Одговори #2 на: 14:36:44, 19.01.2010 год. »
Tocno druze modelot e silvretta 404, samo pomagajte za skii nekako da se najdat nastaro
Pozdrav Dejan

Отсутен Diviot

• Јако момче
  • Пораки: 144
  • Born to Be Wild
« Одговори #3 на: 16:11:41, 19.01.2010 год. »
Имаше оглас на пазар 3 се продаваа 2 пара скии со такви везови но отидоа. инаку тоа е многу стар вез од 1994 негде иде и со соодветна пластична кондура. соодветни скии нема да најдеш но ако се потрудиш и успееш ти викам од тетово да најдеш турно скии стари било какви ке можеш со шема да избушиш дупки за везовите. шемата се наоѓа на интернет.
инаку лугето кои возат турно се бројат на прсти, а спортот е феноменален во комбинација со планинарење. се надевам ке успееш да се снајдеш со стари скии па да ги преадаптираш
... ==>> Born To Be Wild ...